Visuele content beter dan tekst

Mensen onthouden informatie via video veel beter dan informatie in een geschreven nieuwsbericht. Dit verschil wordt toegeschreven aan verschillende factoren:

The Videogram

Visuele stimulatie:
Video’s zijn visueel aantrekkelijker en boeiender dan geschreven tekst. Ze maken gebruik van zowel beelden als geluiden om de aandacht van de kijker vast te houden. Visuele informatie via video wordt 60.000 keer sneller verwerkt en wordt in een dieper niveau opgeslagen in de hersenen. Daarom is video zo’n ideale match in een wereld waarin de aandacht spanne steeds kleiner wordt.

Audiovisuele versterking:
Video’s combineren zowel visuele als auditieve elementen om een boodschap over te brengen. Deze combinatie helpt om informatie op een meer memorabele manier te presenteren, omdat meerdere zintuigen worden geactiveerd bij het verwerken van de informatie. Hierdoor wordt het voor de kijker gemakkelijker om de informatie te onthouden.

Emotionele betrokkenheid:
Onze hersenen verlangen naar emotionele informatie. Video’s wekken emotie op door muziek, intonatie, gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal en context. Emotionele betrokkenheid speelt een belangrijke rol bij het onthouden van informatie. Als mensen zich emotioneel betrokken voelen bij de

Wij helpen je graag om deze wetenschap te vertalen naar een nuttige videotoepassing voor jouw organisaties.
Deze organisaties maken al gebruik van interactieve/ gepersonaliseerde video’s. https://lnkd.in/g3zV_t5b

Contact en meer weten?

Vraag inspiratie aan!

Vul onderstaand formulier in