Invloed van TikTok op gepersonaliseerde video

Het succes van TikTok-filmpjes heeft onmiskenbaar invloed op de bereidheid van mensen om gepersonaliseerde videcontent te bekijken. Er zijn verschillende redenen waarom dit verband bestaat:

De invloed van TIK TOK op gepersonaliseerde video

 • Korte video’s
  TikTok staat bekend om zijn korte, pakkende video’s, meestal niet langer dan 60 seconden. Dit heeft de aandachtsspanne van kijkers veranderd en heeft mensen aangemoedigd om meer korte en bondige videoclips te consumeren. Gepersonaliseerde videcontent kan ook in korte vorm worden gepresenteerd, waardoor het voor kijkers gemakkelijker wordt om deze te bekijken en te delen.

 • Authenticiteit
  TikTok heeft een cultuur van authenticiteit en persoonlijke expressie gecreëerd. Gebruikers waarderen echte, ongefilterde content en connecties. Dit heeft ertoe geleid dat meer mensen openstaan voor het bekijken van gepersonaliseerde videcontent, omdat deze vaak authentiek en oprecht overkomt.

 • Algoritme: TikTok’s algoritme is ontworpen om content te presenteren die relevant en interessant is voor individuele gebruikers. Het platform leert voortdurend van de voorkeuren en interacties van gebruikers om hen passende videcontent te tonen. Dit heeft het publiek gewend

Personalized video hoeft dus niet meer zo “professioneel” te zijn, en dat komt deels door de invloed van TikTok op de verwachtingen van kijkers. Er zijn verschillende redenen waarom we nu meer gewend zijn aan minder gepolijste videobeelden:

 • Authenticiteit: TikTok promoot een cultuur van authenticiteit waarbij gebruikers oprechte en ongefilterde content waarderen. Dit heeft ertoe geleid dat mensen minder belang hechten aan professionele kwaliteit en meer belang hechten aan de echtheid van de content. In veel gevallen kan een video die minder professioneel is gemaakt, authentieker en persoonlijker overkomen.

 • Toegankelijkheid: TikTok heeft videoproductie toegankelijker gemaakt voor een breed publiek. Gebruikers kunnen nu eenvoudig met hun smartphones korte video’s maken en delen, zonder dat zij over geavanceerde videobewerkingsvaardigheden hoeven te beschikken. Dit leidt tot een grotere acceptatie van minder professioneel ogende content.

 • Veranderende verwachtingen: Door de populariteit van TikTok (en andere Social Media sites) is de verwachting van kijkers veranderd. Mensen zijn nu meer gewend aan het consumeren van informele, alledaagse content i.p.v. gepolijste video’s. De alomtegenwoordigheid van amateurcontent heeft het publiek aangepast aan verschillende niveaus van videokwaliteit, waardoor er meer ruimte ontstaat voor minder professionele, maar gepersonaliseerde video’s.

 • Creativiteit en spontaniteit: TikTok moedigt creativiteit en spontaniteit aan, wat leidt tot een grote verscheidenheid aan video’s; van humoristische sketches tot educatieve content en alles daartussenin. Deze diversiteit heeft bijgedragen aan de acceptatie van minder professionele videoproducties, omdat het belangrijker wordt geacht dat de video uniek, creatief of vermakelijk is dan dat deze perfect is geproduceerd.

 • Viraliteit: TikTok-video’s kunnen snel viraal gaan, ongeacht de productiekwaliteit. Het platform heeft bewezen dat een video met een sterke boodschap, emotionele impact of humoristische waarde kan resoneren bij een groot publiek, zelfs als deze niet professioneel is gemaakt. Dit heeft de perceptie veranderd dat alleen professioneel geproduceerde video’s succesvol kunnen zijn en heeft de bereidheid vergroot om minder gepolijste, gepersonaliseerde content te bekijken en te waarderen.

Kortom, de opkomst van TikTok en de daaruit voortvloeiende veranderingen in het videolandschap leiden tot een grotere acceptatie van minder professionele (gepersonaliseerde) videocontent. Mensen zijn nu meer gewend aan het bekijken en waarderen van video’s op basis van authenticiteit, creativiteit en relevantie, in plaats van uitsluitend te letten op de productiekwaliteit en algemene video’s.

Deze verschuiving in verwachtingen en voorkeuren maakt het mogelijk voor contentmakers om zich meer te concentreren op het creëren van unieke, boeiende en gepersonaliseerde content zonder zich zorgen te hoeven maken over het bereiken van een hoog niveau van professionaliteit in hun producties. Dit leidt tot een diverser en toegankelijker medialandschap, waarin zowel amateur- als professionele contentmakers kunnen gedijen en hun boodschap kunnen delen met een breed publiek.

The Videogram

Contact en meer weten?

Vraag inspiratie aan!

Vul onderstaand formulier in